78210

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


P.Krátký (46.13.52.69) --- 27. 5. 2011
Re: výkup medu a co s ním?

"Musela by na to být dimenzována rozehřívací komora, "bazmek" velký jako masívní šatní skříň. Pokud ne, tak by při dobývání ztuhlého medu musela nastoupit pravěká technologie, pěkně masívní pevná lžíce, naběračka, nůž nebo nerezový rýček nebo i sekerka a med z nádoby prostě vykopat....."

---------------------------------

Radime,ve světě na to existují mašiny,které ztuhlý med vyfrézují,a pokud už z něj není kamenný blok,tak se s ním dá i v tomhle skupenství nějakým omezeným způsobem manipulovat(třeba přečerpávat).Ale zatím nevím o tom,že by to někdo využíval u nás.Je pravda,že v termokomoře takový sud taje podstatně déle než med v menším balení,ale tak co oči zákazníkovy nevidí...Určitě existují koumáci,kteří prostě přidají na teplotě,však rozbory vzorků od různých dodavatelů to v některých případech jen potvrdily...

Samozřejmě že chovatel s několika včelstvy si nebude taková zařízení pořizovat,to už je vhodné opravdu jen pro profíky nebo firmy pracující s tunami medu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52475


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu